Primaria Ghimbav

Primaria Ghimbav
Strada Lunga Nr. 69
507075 Ghimbav
Braşov
ultima actualizare a fost cu mai mult de 6 luni în urmă

Descriere

Zilele Ghimbavului simbolizeaza sarbatoarea traditiilor si obiceiurilor locale, fiind un prielnic moment de reafirmare a trecutului istoric al orasului, trecut care trebuie sa fie cunoscut si transmis mai departe, mai ales in conditiile în care izvoarele istorice care îl demonstreaza sunt putine la numar, o parte dintre acestea fiind distruse în timp. Fiecare societate îsi stabileste prioritatile cu privire la ceea ce se învata în scoala. Trecutul este însa unul singur.
Acesta continua sa existe si în prezent numai daca vorbim despre el, în momente ca acesta, de sarbatoare a existentei noastre. Zona în care locuim astazi a fost populata înca din epoca fierului când, pe malul Ghimbaselului, exista o asezare dacica, specifica civilizatiei primei vârste a fierului.
Pe o arie larga din zona a fost descoperita o mare cantitate de ceramica dacica, fapt ce vine sa accentueze ideea ca aici au locuit stramosii nostri, daco-getii.

 1. Noutăţi

Profil lung
Oraşul Ghimbav este situat la 7 km de Braşov.Ce puteţi vizita în zona noastră:-Cetatea-Biserica Evanghelică - face parte din cetatea fortificată - monument istoric şi de arhitectură-Biserica ortodoxă "Sfânta Treime" - monument istoric şi de arhitectură-Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel-Casă de patrimoniu culturalProiecte de investiţii pe care dl. primar Toma Dorel şi echipa d-lui le au in derulare:-Construirea unui centru pentru copii preşcolari cu nevoi speciale-Construire bază de agrement-Extindere reţea apă şi canalizare menajeră zona Livadă şi Cartierul Florilor-Construire locuinţe sociale-Construire creşă-Realizarea unui 'Centru de informare şi promovare turistică Oraşul Ghimbav'-Construire centură ocolitoare cu racordare în viitoarea autostradă-Modernizare infrastructură rutieră Zona Transilana Etapa I-Modernizare infrastructură rutieră Cartierul Florilor.Pentru investitori zona noastră oferă:-Scutiri de impozite-Infrastructură-Terenuri lotizate cu destinaţia de mică industrie, prestări servicii, care urmează a fi închiriate sau vândute (0, 3-3 ha)-Forţă de muncă ieftina, calificata si necalificata-Reducerea impozitului pe clădiri la procentul de 1% din valoarea contabilă a acestora-Cadrul de obţinere a documentelor în cel mai scurt timp-Extinderea intravilanului prin care se urmăreşte crearea a două cartiere noi de locuinţe şi a unei zone de mică industrie-Susţinerea demersului pentru extinderea utilităţilor în cele 2 cartiere noiFunctii ocupate in cadrul primariei:Primar: Toma DorelViceprimar: Horgoş VasileSecretar: Szinatovici DanContabil şef: Geogean AlinaArhitect şef: Firastrau Liviu NicolaeControl financiar preventiv: Fetcu Monica
Cuvinte cheie:
Asistentă socială, Invatamant, Turism, Primarie, Consiliu local, Primar, Urbanism, Viceprimar, Declaratii de avere, Hotarari, Traditii, Program cu publicul
Localităţi servite
Braşov
Metode de plată disponibile
 • Numerar
  Numerar
 • Tranzacţie bancară
  Tranzacţie bancară
Primaria Ghimbav apare în următoarele categorii:
Publicaţi imagini

Păreri

Fii primul care scrie o părere despre Primaria Ghimbav!

Împărtășește-ți experiența!

Firme similare în apropiere

 1. Strada Morii 110
  507075  Ghimbav
 2. Strada Spicului Nr. 24, Bl. 59, Sc. A, Ap. 9
  500460  Braşov
 3. Strada Carpati 23
  505100  Codlea
 4. Strada Lunga 112-114
  505100  Codlea
 5. Strada Constantin Lacea 39
  500112  Braşov
 6. Bulevardul 15 Noiembrie Nr. 11
  500096  Braşov
 7. Harta firmelor asemănătoare din apropiere